Cor de la Generalitat Valenciana

cor-gv-foto-tania-castro

Va ser creat el 1987 amb el nom de Cor de València. És el cor titular del Palau de les Arts al temps que desenvolupa una constant activitat en els principals auditoris de la Comunitat Valenciana. Ha interpretat les grans obres del repertori simfònic coral i els principals títols del gènere líric, i freqüenta el repertori a cappella amb especial atenció als compositors valencians.

El Cor de la Generalitat Valenciana està present en les temporades i festivals espanyols més importants, i ha cantat a Guanajuato (Mèxic), l'Havana, Nova York, París, Lisboa, Roma, Amsterdam, Hamburg, etcètera. Al costat de Carles Santos ha participat en les Cerimònies Olímpiques de Barcelona 92. Ha gravat discos per a Sony, Decca i Deutsche Grammophon al costat de l'Orquestra de la Comunitat Valenciana i solistes com Plácido Domingo, Juan Diego Flórez o Andrea Bocelli i monogràfics sobre Mompou, Manuel de Falla, Joaquín Rodrigo, Luis de Pablo, Matilde Salvador o Alfredo Aracil, així com enregistraments de música antiga amb el grup Capella de Ministrers. El seu cd Verdi Domingo va ser guardonat amb el Grammy Llatí al millor àlbum de música clàssica de 2014. Ha intervingut en dvds amb Lorin Maazel, Zubin Mehta o La Fura dels Baus entre altres responsables artístics. Ha actuat sota les batutes dels principals directors valencians i espanyols a més de Claudio Abbado, Roberto Abbado, Rinaldo Alessandrini, Fabio Biondi, Riccardo Chailly, Valeri Guérguiev, Leopold Hager, Sir Neville Marriner, Lord Yehudi Menuhin, Marc Minkowski, Krzysztof Penderecki, Michel Plasson, Georges Prêtre, Helmuth Rilling, Guennadi Rojdestvenski, Mstislav Rostropòvitx, Claudio Scimone i Alberto Zedda. En la celebració del seu trentè aniversari oferirà un concert dirigit per Plácido Domingo.

Ha sigut guardonat amb la Medalla d'Honor del Festival Internacional de Música i Dansa de Granada, la Medalla Commemorativa del xxv Aniversari del Palau de la Música de València, el premi Clar de Llums de la Universitat de València, l'Important de l'Editorial Premsa Valenciana i la Medalla al Mèrit en les Belles arts de la Real Acadèmia de Belles arts de Sant Carles.

El Cor de la Generalitat depèn de la Direcció Adjunta de Música i Cultura Popular Valenciana de l'Institut Valencià de Cultura. El seu director titular és Francesc Perales, Jordi Blanch el seu director assistent i Francisco Hervás el seu pianista acompanyant.


 

 

 

Nota legal - © Copyright 2014. CulturArts - Generalitat Valenciana.