X_ensems: el cicle educatiu del Festival Ensems a la cerca dels nous públics

xensemsAquesta 39ª edició d'Ensems dedicarà una especial atenció a la creació de nous públics a través de la participació d'intèrprets joves de música actual i la programació d'activitats participatives que implicaran a col·lectius educatius.
Dins del festival, organitzat per l'Institut Valencià de Cultura, es desenvoluparà el cicle 'X_Ensems' on es presentaran activitats dissenyades per pedagogs i músics, dirigides tant a xiquets i xiquetes de primària i secundària com a universitaris, alumnes dels conservatoris professional i superior i públic familiar.
El cicle X-Ensems començarà amb la proposta La Màquina interestel·lar creada per Adolf Murillo, María Elena Riaño i Noemy Berbel es tracta "d'una experiència artística contemporània participativa que implica l'alumnat de Primària i Secundària i que té com a eix principal una orquestra de dispositius mòbils gestionada pel sistema Soundcool ", el dia 8 d'abril al Palau de les Arts.

 

El segon concert d'aquest cicle correrà a càrrec del Antara Grup del Conservatori Superior de Música de València, 9 d'abril, al Palau de les Arts, que sota la direcció de Voro García i Carlos Amat interpretaran peces de Ramon Ramos, Yan Maresz, Luciano Berio i Ángela Gómez.
Durant els dies 31 de maig i 2 de juny, el Conservatori Professional de Música amb el pianista i professor Bartomeu Jaume al capdavant, desenvoluparà un projecte pedagògic que implicarà a alumnes del conservatori i a intèrprets professionals com Juan Francisco Lago. El projecte Preludis per Chopin i per Chopin partirà dels preludis del compositor polonès del romanticisme als quals es contraposaran obres de compositors vius consolidats i joves creadors. Una oportunitat immillorable per comprendre les actuals tendències de la composició musical actual.
L'Orfeó Universitari de València (OUV) celebrarà el seu 70è aniversari participant per primera vegada al Festival Ensems. El concert tindrà lloc al Conservatori Superior de Música de València el proper 7 de juny a les 19h i mostrarà el resultat del projecte Residències, en què l'OUV ha treballat durant tres cursos amb un compositor i amb un artista plàstic per articular part de la seua programació anual. Cocnretament ha treballat amb els artistes Rafael Armengol, Joël Mestre i Jesús Huguet, i ha estrenat set obres dels compositors Ramón Pastor, Pau de Luis i Francisco Coll, que seran precissament els compositors que s'interpretaran dins del programa del Festival Ensems.

 

 

 

 

Nota legal - © Copyright 2014. CulturArts - Generalitat Valenciana.