La FSMCV, en col·laboració amb el IVC i Bankia, presenten la primera edició dels ‘Premis Bankia al talent musical’

drumming1Els guardons s'emmarquen dins de la campanya ‘Bankia escolta València' que Bankia desenvolupa al costat del Institut Valencià de Cultura i la FSMCV.
Les candidatures podran presentar-se des de demà divendres fins al 19 de maig i la dotació econòmica de cadascun dels cinc premis serà de 20.000 euros

València.- La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), en col·laboració amb el Institut Valencià de Cultura i Bankia, han presentat aquest dijous la primera edició dels ‘Premis Bankia al talent musical'.
L'objectiu d'aquests premis és recolzar el desenvolupament de la societat valenciana a través del reconeixement de les persones i entitats que estan desenvolupant projectes d'excel·lència de referència nacional i internacional en els diferents àmbits de la música.
En l'acte, que ha tingut lloc en la seu del Institut Valencià de Cultura de la Plaza Viriato, han participat Abel Guarinos, director general del Institut Valencià de Cultura; Pedro Rodríguez, president de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV); i Francisco Muñoz Balaguer, director de Banca Privada de Bankia a la Comunitat Valenciana.
La convocatòria té cinc categories: ‘Premi al músic valencià', ‘Premi a la Formació Musical Valenciana de caràcter professional', ‘Premi a l'investigador valencià', ‘Premi al projecte educatiu Musical', i ‘Premi a l'activitat empresarial o emprenedora relacionada amb la música'.
La periodicitat d'aquests premis serà biennal, i l'import dels mateixos serà de 20.000 euros per categoria.
La presentació de les candidatures es podrà realitzar entre aquest divendres, 7 d'abril, i el pròxim 19 de maig i els guanyadors es donaran a conèixer en una gala de lliurament de premis que se celebrarà el 22 de juny en la Sala Martín i Soler del Palau de les Arts.

Abel Guarinos, director general del Institut Valencià de Cultura ha assenyalat "iniciatives com aquesta reforcen la valoració del treball que desenvolupen els nostres músics li donen visibilitat i és una satisfacció per al Institut Valencià de Cultura col·laborar amb altres organismes en nous projectes com aquest des del seu naixement".
El director de Banca Privada de Bankia a la Comunitat Valenciana, Francisco Muñoz Balaguer, ha expressat la seua satisfacció "amb aquests premis al talent musical ,perquè Bankia continua reafirmant el seu compromís amb els músics valencians, autèntics ambaixadors de la nostra cultura per tot el món". "Aquesta acció és un homenatge a tots ells", ha subratllat.
Categories dels premis
El ‘Premi al músic valencià' premiarà a un músic professional valencià que desenvolupe una labor rellevant en l'àmbit nacional o internacional. Es podrà premiar a intèrprets, directors, compositors, docents o músics que desenvolupen la seua activitat en un o més àmbits. Es valorarà el seu currículum, trajectòria, rellevància i potencialitat.
El ‘Premi a la Formació Musical Valenciana de caràcter professional' reconeixerà a un conjunt instrumental o vocal que haurà de tenir un mínim de tres components, tenir personalitat jurídica pròpia, no dependre de cap administració i ser resident a la Comunitat Valenciana. Es valorarà la seua trajectòria, rellevància nacional i internacional i la seua projecció.
El ‘Premi a l'investigador valencià' premiarà a l'investigador que haja realitzat reflexions, innovacions o aportacions relacionades amb la música en qualsevol terreny: educació, cultura, sociologia, història, economia... Es valoraran els treballs de recerca com a tesis doctorals o treballs de finalització de màster, però també qualsevol publicació o projecte editorial. Es valorarà la rellevància, el rigor científic, l'originalitat, així com la potencial capacitat de l'estudi per a transformar o millorar l'ecosistema musical.
El ‘Premi al Projecte Educatiu Musical' reconeixerà a un centre educatiu valencià que desenvolupe un projecte educatiu innovador relacionat amb l'educació musical en qualsevol camp, des de l'elaboració de materials didàctics a la utilització de la música com a eina per a la millora de les oportunitats dels alumnes. Podrà optar a aquesta modalitat qualsevol centre educatiu de titularitat pública o privada que impartisca ensenyaments reglats o no reglats. No podran participar projectes educatius universitaris o de postgrau ni pertanyents a centres d'ensenyaments artístics superiors.
El ‘Premi a l'Activitat Empresarial o emprenedora relacionada amb la música' està dirigit a qualsevol entitat jurídica privada o persona física radicada a la Comunitat Valenciana que realitze una activitat empresarial relacionada amb els diferents àmbits de la música. Es valorarà la seua trajectòria, la seua dimensió innovadora i la seua capacitat per a satisfer les demandes de la societat.
Un jurat format per personalitats rellevants del món de la cultura i les institucions culturals, i que presideix Pedro Rodríguez, serà l'encarregat de valorar les candidatures i seleccionar les premiades.
 

 

 

Nota legal - © Copyright 2014. CulturArts - Generalitat Valenciana.