Arrenca la 39ª edició del Festival de Música Contemporània Ensems 2017

cartelensem2017-para-webEl primer concert serà el 5 d'abril en el Palau de la Música de València amb el Brouwer Trio i el festival finalitzarà el 23 de juny

Comptarà amb un total de 26 concerts i tindrà com a seus el Palau de la Música, el Palau dels Arts i el Carmen, centre de Cultura Contemporània.
Els primers concerts comptaran amb la participació de grups consolidats del panorama musical contemporani valencià com el Brouwer Trio (5 d'abril Palau de la Música), que presentarà 5 obres, tresde elles estrenes absolutes, dedicades a la formació, que celebra aquest curs el seu 15º aniversari de treball continuat i que fusionarà amb live painting, video muntatge i electrònica, i el Grup Instrumental de València (26 d'abril Palau de la Música) dirigit per Joan Cerveró, que interpretarà obres de compositors espanyols de referència com Héctor Parra i Ramón Lazkano, l'obra Descrittivi di stati d'animo di Didone del jove compositor austríac Reinhard Fuchs i l'estrena absoluta de l'obra Slonk del compositor danès Lars Graugaard.

Frames Percussion (19 d'abril Palau de la Música), grup jove de percussió amb gran projecció a nivell nacional i internacional, endinsarà al públic en l'univers postminimalista americà a través dels sons electrònics d'1bit que planteja el compositor novaiorquès Tristan Perich i mitjançant l'aproximació al llenguatge científic de David Lang.
La 39ª edició de Ensems dedica una especial atenció a la creació de nous públics i nous intèrprets de música actual, dins del cicle X_ensems es presenten activitats dissenyades per pedagogs i músics, dirigides des de nens de Primària fins a universitaris i alumnes dels conservatoris professional i superior.
El cicle X_ensems començarà amb la proposta La Màquina Interestel·lar (8 d'abril Palau dels Arts) creada per Adolf Murillo, María Elena Riaño i Noemy Berbel, una experiència artística contemporània participativa que implica a alumnat de Primària i Secundària i que té com a eix principal una orquestra de dispositius mòbils gestionada pel sistema Soundcool.
El segon concert d'aquest cicle serà a càrrec del Antara Grup del Conservatori Superior de Música de València (9 d'abril Palau dels Arts) que sota la direcció de Voro García i Carlos Amat interpretaran peces de Ramón Ramos, Yan Maresz, Luciano Berio i Ángela Gómez (estrena absoluta).
Al maig, Ensems oferirà una dotzena de concerts dedicats a l'art sonor i les músiques experimentals a nivell local, nacional i internacional. Aquesta secció comisariada per l'artista sonor i gestor Edu Comelles consolida la seva presència en Ensems reivindicant les músiques avançades i el seu diàleg amb la dansa contemporània i l'art electrònic i digital entre d'altres. La programació es desenvoluparà al llarg dels 4 dissabtes de maig i el primer de juny al renovat Centre del Carmen
 

 

 

Nota legal - © Copyright 2014. CulturArts - Generalitat Valenciana.