L'Institut Valencià de Cultura presenta el festival de Música contemporània Ensems 2017

ensemsrodaEl festival començarà el 5 d'abril i finalitzarà el 23 de juny amb un concert de l'Orquestra de València

Ensems 2017 inclou una programació especial de concerts i tallers per als públics i intèrprets més joves.

Avui s'ha presentat la 39ª Edició del festival internacional de música contemporània Ensems, han assistit a aquesta presentació el Secretari Autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona, la Regidora de Cultura i presidenta del Palau dels Arts, Glòria Tello, el director general de CulturArts, Abel Guarinos, el director de Palau de la Música, Vicent Ros, el director econòmic i financer del palau de les Arts, Francisco Potenciano, així com representants dels conservatoris superior i professional de Valéncia el director de l'ISEAC, del Consorci de Museus i de l'Institut francés.

Han estat també presents en aquest presentació, nombrosos compositors, músics, formacions musicals i directors com Isabel Latorre, Adolf Murillo, Voro Gracía, Andrés Valero, César Cabedo, José Miguel Fayos, Miguel Angel Berbis, pianistes com Bartomeu Jaume, Carlos Apellaniz, Carles Marín, Pablo García Berlanga, Jorge Fanjul, Elena Solanes, Jenny Guerra o grups com Plaerdemavida Ensemble, Trio Brouewer, Akra Leuka Ensemble o la presidenta de l'Orfeó universitari.

 

 

Enguany s'ha consolidat el model col·laboratiu i plural que ja es va engegar el passat any, que té com a seu principal el Palau de la Música i que compta amb totes les grans institucions implicades en l'activitat musical de la ciutat. Igual que en 2016 el festival ofereix concerts durant tota la primavera, seguint un model extensiu que combina diferents estètiques del "contemporani"' i que espera arribar al major nombre de públic.

El Secretari Autonòmic, ha destacat la participació, per primera vegada, de dues importants agrupacions la banda Municipal, amb un programa que inclou l'estrena absoluta d'una obra de José Manuel Fayos, al voltant del centenari de Blasco Ibañez i l'Orfeó Universitari, que estrenarà una obra de Francisco Coll.

La participació de grups i autors valencians està en el centre del festival, combinant artistes consolidats com el Brouwer Trio o el Grup Instrumetal de Valècia amb els nous noms de la música que s'obrin pas.

En el disseny del festival s'ha dedicat una especial atenció a la creació de nous públics i nous intèrprets de música nova, dins del cicle X -Ensems en el qual presentem activitats dissenyades per pedagogs i músics, que es dirigeix des de xiquets de primària fins a universitaris, o als alumnes dels conservatoris professional i superior, tots els nivells de la formació musical són part activa dels Ensems 2017.

La fundació SGAE ha col·laborat, com és habitual, en les activitats teòriques i en els debats entorn de les Trobades de Composició Musical.

Estem doncs, davant un festival divers i eclèctic en el qual s'ha fugit de la concentració d'activitats, alternant els concerts monogràfics amb concerts en els quals es programen obres de noves creació i obres de repertori.

 

 

 

 

Nota legal - © Copyright 2014. CulturArts - Generalitat Valenciana.