Beatriz Fernández Aucejo será la directora convidada per la Jove Orquestra de la Generalitat per a la trobada de primavera

beatriz_fernndezweb. La valenciana ha sigut la primera directora de l'Orquestra Simfònica de Dones de Mèxic.
. Recentment va ser triada sotsdirectora de la Banda Municipal de Barcelona.

Després de la brillant etapa del mestre Manuel Galduf, que va posar en peus l'orquestra i ha estat al seu front durant 17 anys, la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana obri un nou període en el qual diferents directors es faran càrrec de la direcció artística i pedagògica de les successives trobades. La primera serà Beatriz Fernández Aucejo, la carrera artística de la qual està en ple creixement.

Aquesta directora ja va passar per la JOGV com a assistent del mestre Galduf en 2011-2012, al costat de Pablo Rus, període en el qual a més Francisco Coll va ser compositor resident. Avui els tres tenen una gran projecció professional.

Beatriz Fernández Aucejo torna a la JOGV per a fer-se càrrec de la trobada d'aquesta pròxima primavera, com a responsable del programa didàctic i la selecció del repertori que els joves músics interpretaran en els seus concerts. Comptarà amb José Vicente Lleial com a director assistent.


La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana és una unitat artística de caràcter formatiu i no professional, destinada a músics valencians menors de 26 anys en l'últim tram de la seua formació. La seua activitat pretén contribuir al perfeccionament tècnic dels joves i donar-los l'oportunitat d'afirmar-se en la seua dedicació professional a la música, dins d'un context que fomenta la creativitat artística.

Natural de Paiporta, Beatriz Fernández Aucejo es va llicenciar en clarinet pel Conservatori de València, en direcció d'orquestra de vent per la London Royal School of Music (LRSM) i en direcció d'orquestra pel Conservatori de Múrcia. Així mateix és diplomada en magisteri musical per la Universitat de València i titulada professional de piano pel Conservatori de Torrent. Ha ampliat estudis de direcció entre d'altres amb Cristóbal Soler, Ferrer Ferran, Manuel Galduf, Yaron Traub, José María Cervera Collado, Ernest Izquierdo, George Pehlivanian, Michel Tabachnick, així com en la Universitat Mozarteum (Salzburg, Àustria) i la Fundació Eutherpe (León).

Ha sigut directora convidada de la Banda Simfònica Lira i Casino Carcaixentí, la Banda Primitiva de Paiporta i la Unió Musical de Montserrat, entre unes altres. Ha dirigit com a titular la banda de la Societat Musical la Lira de Vilafamés, la banda Associació Cultural Allegro de València, amb la qual va obtenir el Segon Premi i Primer Premi amb Esment d'Honor en el Certamen Provincial de València en la tercera secció, L'Artesana de Catarroja, amb la qual va guanyar el Primer Premi i Esment d'Honor en el Certamen Provincial de València i Primer Premi i Esment d'Honor en el Certamen de la Comunitat Valenciana en la Primera Secció (2011), i la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (2015). Recentment va ser triada nova sotsdirectora artística de la Banda Municipal de Barcelona.

Fernández Aucejo ha dirigit entre unes altres l'Orquestra de València, l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, l'Orquestra del Conservatori de Múrcia, la Jove Orquestra Simfònica de Galícia, la MendelssohnSymphonia o la Deutsche Kammerakademie Neuss am Rhein. Actualment és directora titular de la banda de la Lira Castellonera de Vilanova de Castelló, de l'Orquestra Ateneu Musical del Port i de la Jove Orquestra de la Unió Musical de Llíria. D'altra banda ha sigut la primera directora de l'Orquestra Simfònica de Dones de Mèxic, que va debutar en l'obertura del Festival Internacional de Música (FIM) Cancún 2016, i ha format part de tribunals en diferents certàmens musicals de València.

D'altra banda la directora de Paiporta va rebre en 2015 el premi Isabel Ferrer de la Generalitat Valenciana, guardó que va ser creat per a reconèixer a aquelles persones o institucions que hagen destacat per la seua labor en favor de la igualtat entre dones i homes.

Beatriz Fernández el la primera dona que ha dirigit el pasdoble "El Faller", del mestre Serrano, durant l'Entrada de Bandes de Música de València com a bestreta a la Crida de les Falles 2017, un acte en el qual ha coordinat l'actuació de 14 agrupacions musicals, societats i associacions en la plaça de l'Ajuntament.

 

 

 

Nota legal - © Copyright 2014. CulturArts - Generalitat Valenciana.